VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

d5cec7f3-5d96-4cce-b57c-c971524a5b36

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Kabinet steunt Agenda Natuurinclusief 2.0

do 14 mrt 2024

Een mooie mijlpaal voor de natuurinclusieve samenleving! Het kabinet heeft vorige week een positieve reactie gegeven op de Agenda Natuurinclusief 2.0. Koninklijke VHG werkt mee aan deze agenda, met het doel de meervoudige oplossingen onder de aandacht te brengen die de groenprofessionals bieden voor meer ‘natuurinclusief’.

Met een kamerbrief van Christianne van der Wal, demissionair Minister voor Natuur en Stikstof, geeft het kabinet steun aan de Agenda en wordt het belang vastgesteld van een natuurinclusieve samenleving.

Naar een natuurinclusieve samenleving

​​Aan de Agenda Natuurinclusief wordt gewerkt door het Collectief Natuurinclusief waarin verschillende ministeries, marktpartijen en maatschappelijke organisaties, waaronder VHG deelnemen. Het doel is om te komen tot een natuurinclusieve samenleving waarbij natuurwaarden worden vergroot en de positieve kracht van de natuur wordt benut.

Kansen voor alle leden

​VHG brengt kennis en ervaring in en vertaalt de kansen die deze agenda biedt naar concrete mogelijkheden voor haar leden. Want de Agenda Natuurinclusief biedt kansen voor alle leden. Er wordt onder andere besproken hoe groenprofessionals meer aan de voorkant van de keten betrokken kunnen worden en hoe 'natuurinclusief' meetbaar gemaakt kan worden.

Meer lezen? Kijk op de website van het Collecti​​​​​ef Natuurinclusief.​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief